معاون حمل ونقل وزارت راه و شهرسازی از تهیه نقشه راه ترانزیت ۱۰ میلیون تن کالای روسی تا انتهای سال ۲۰۲۳ میلادی که در تفاهم نامه سیزدهم همکاری های مشترک حمل و نقلی دو کشور امضا شده بود، خبر داد. شهریار افندی زاده معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در نشست مجازی که به صورت ویدئو کنفرانس در روز دوشنبه ۲۶ دی ماه با ازبروف همتای روسی خود داشت، عنوان کرد: نقشه راه ترانزیت ۱۰ میلیون تن کالای روسی تا انتهای سال ۲۰۲۳ میلادی که در تفاهم نامه سیزدهم همکاری های مشترک حمل و نقلی دو کشور امضا شده بود تهیه و جهت اجرایی شدن حمل این کالای ترانزیت نیاز به هماهنگی دو کشور است. شایان ذکر است حمل و نقل ریلی و ترکیبی می تواند نقش عمده در تحقق هدف مذکور داشته باشد.
وی در ادامه گفت: با توجه به عناوین برنامه عمل پیشنهادی که بر استاندارد سازی فرآیندهای عبور و مرور مرزی اقدامات هدفمند کاهش دهنده زمان و هزینه و روان سازی ترتیبات اداری و فرآیندی ترانزیت از قلمروی ایران و متنوع سازی بارهای ترانزیتی و شیوه های ترکیبی حمل و نقل است، در صورت تحقق آن، زمینه سازی برای دستیابی به اهداف بیش از ۱۰ میلیون تن ترانزیت سالیانه در سالهای آتی نیز صورت خواهد گرفت.
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی، با یادآوری موقعیت جغرافیایی کشورمان به عنوان محل تلاقی کریدور های شمالی جنوبی و شرقی غربی به ویژه کریدورهای شمال جنوب چین – آسیای مرکزی غرب آسیا حمل و نقل ترکیبی را یکی از راهکارهای موثر در ترانزیت کشور با زیرساخت های موجود اعلام کرد و افزود: از ترکیب مدهای حمل و نقل تا زمان اتمام مسیر ریلی رشت – آستارا استفاده کرد.
وی خاطر نشان کرد: در این نشست به تاکید مقام عالی وزارت راه و شهرسازی ایران در خصوص اجرایی شدن هرچه سریعتر برقی کردن ریل مسیر اینچه برون – گرمسار نیز اشاره شد و مقرر شد که موانع و مشکلات اجرایی به صورت مستمر از سمت دو کشور بررسی و رفع شود.
افندی زاده در جمع بندی عنوان کرد: ایجاد زنجیره مراکز لجستیکی در بنادر شمالی ایران – آذربایجان و روسیه به منظور ایجاد هاب غلات و ترانزیت محصولات کشاورزی و دامی و ایجاد فدراسیون فورواردرهای کریدور با هدف شکل گیری فورواردری واحد در کریدور برای تسهیل جابجایی بار، با هماهنگی مدیران ملی کریدور در کشورها، توافق همکاری های دریایی و لجستیکی در دریای خزر و برقراری خطوط منظم رو – رو و همچنین تامین این کشتی ها از سوی روسیه، تولید مشترک واگن باری و همچنین انتقال فناوری و تولید لوکوموتیو روسی در ایران و اجرایی شدن مکانیزم TIR و E-TIR به منظور روانسازی حمل بار و حذف فرآیندهای غیر ضرور از جمله اقدامات مشترک ایران و روسیه و آذربایجان جهت توسعه همکاریهای حمل و نقلی است. / خبرگزاری تین نیوز
به اپلیکیشن اندرویدی امجد پویش، نخستین اپلیکیشن اختصاصی حمل و نقل ، لجستیک و بازرگانی کشور بپیوندید. https://amjadpoyesh.com/dl-app