کارت بازرگانی چیست؟

کارت بازرگانی چیست ؟ اخذ کارت بازرگانی  در حقیقت یک مجوز است که بر اساس قانون، صاحب آن به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی می تواند در امور تجارت خارجی فعالیت کند. بر اساس ماده 2 قانون صادرات و واردات که در تاریخ 72.4.2 به تصویب رسیده است، شرایط جدید اخذ کارت بازرگانی در نظر گرفته ...

13 دقیقه
0 دیدگاه
روابط عمومی امجد پویش

کارت بازرگانی چیست ؟

اخذ کارت بازرگانی  در حقیقت یک مجوز است که بر اساس قانون، صاحب آن به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی می تواند در امور تجارت خارجی فعالیت کند. بر اساس ماده 2 قانون صادرات و واردات که در تاریخ 72.4.2 به تصویب رسیده است، شرایط جدید اخذ کارت بازرگانی در نظر گرفته شده است.

طبق مقررات، اعتبار از هنگام صدور، یک سال می باشد. هنگامی که مهلت اعتبار کارت بازرگانی تمام می شود باید مدارک کارت بازرگانی را ارائه داده و کارت را تمدید کنید.

برای اخذ کارت بازرگانی چه کاری باید انجام دهم؟

صدور کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی

  • اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی باید تهیه شود. اظهارنامه باید در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده باشد. اظهارنامه باید به امضای متقاضی برسد و همراه با اصل گواهی پلمپ دفاتر، برای صدور کارت بازرگانی ارائه شود.
  • اصل گواهی نامه عدم سوء پیشینه را باید ارائه دهید. از زمان صدور این گواهینامه نباید 6 ماه گذشته باشد.
  • اصل مفاصا حساب مالیاتی موضوع 186 را باید ارائه دهید که در مورد مالیات های مستقیم است و نشان دهنده عدم وجود مشکل در صدور کارت است.
  • اصل کارت ملی باید ارائه شود. کپی کامل از پشت و رو آن را هم باید تحویل دهید.
  • 3 قطعه عکس که به تازگی گرفته شده،  تمام رخ و ساده و در قطع 4*6 است باید تحویل دهید.
  • حداقل باید مدرک تحصیلی دیپلم داشته باشید و اصل و کپی آن را ارائه دهید.
  • برای آقایان الزامی است که اصل کارت پایان خدمت و یا گواهی معافیت خود از خدمت سربازی را ارائه دهند. یک سری کپی از پشت و روی مدارک هم باید تحویل دهید.
  • حداقل سن برای دریافت کارت بازرگانی 23 سال است.
  • ارائه گواهی از بانک مبنی بر تایید افتتاح حساب جاری توسط شما و نیز حسن اعتبار شما، نیاز است.

بسته به شرایط یکی از مدارک زیر را باید ارائه دهید

  • از سند مالکیت شش دانگ به نام خودتان باید کپی گرفته و همراه با اصل آن ارائه دهید. آدرس ملک باید همان آدرسی باشد که در اظهارنامه قید کرده اید، که در حقیقت آدرس محل کار شماست.
  • در صورتی که سند مالکیت به نام شخص دیگری است باید اصل و کپی سند را ارائه دهید و از اجاره نامه که به نام شماست و به امضای دو شاهد هم رسیده است باید یک کپی تهیه کرده و به همراه اصل آن تحویل دهید. در این جا هم آدرسی که برای آن، اجاره نامه را تحویل می دهید باید همان آدرسی باشد که در اظهارنامه آمده است.
  • از اجاره نامه محضری که به نام شماست باید کپی بگیرید و همراه با اصل آن تحویل دهید. آدرس اجاره نامه باید همان آدرسی باشد که در اظهارنامه آمده است.
  • برای واحدهای تولیدی، باید اصل و کپی از مدرک تولیدی معتبر که توسط وزارتخانه مربوطه صادر شده است، ارائه دهید. (صنف های تولیدی که پروانه کسب دارند از این قاعده مستثنی هستند.)
  • اصل و کپی کد اقتصادی جدید را باید تحویل دهید و یا ارائه تاییدیه ای مبنی بر پیش ثبت نام در سایت tax.gov.ir و تعهد ارائه کد اقتصادی، الزامی می باشد.

بایدها و نباید های اخذ کارت بازرگانی

  • افرادی که به عنوان کارمند تمام وقت در دستگاه های دولتی مشغول به فعالیت هستند نمی توانند کارت بازرگانی بگیرند.
  • هر شخص حقیقی یا حقوقی تنها می تواند یک کارت بازرگانی داشته باشد.
  • برای هر واحد ملکی تنها می توان یک کارت بازرگانی دریافت کرد.
  • حضور شخص متقاضی در تمامی مراحل پذیرش تا تحویل کارت بازرگانی الزامی است.
  • آدرس هایی که برای مراحل مختلف ارائه می دهید باید با هم تطبیق داشته باشند. این آدرس ها عبارتند از : آدرس اظهارنامه ثبتی، مفاصا حساب مربوط به دارایی، سند مالکیت و یا اجاره نامه تجاری.

آیا کارت بازرگانی مالیات دارد؟

تنها داشتن کارت بازرگانی باعث نمی شود که مشمول مالیات شوید. بلکه در صورتی که درآمد شما به حد مشخصی برسد موظف به پرداخت مالیات هستید.

در مورد اشخاص حقیقی درآمد مشمول مالیات بر اساس ماده 131 قانون مالیات های مستقیم و برای اشخاص حقوقی هم نرخ 25% درآمد محاسبه و به عنوان مالیات دریافت می گردد.

ماده قانونی 130:

بدهی های گذشته که مربوط به موضوع مواد 3 تا 16 قانونی و نیز تبصره 3 ماده 59 می باشد به عنوان مالیات محاسبه نخواهد شد. هم چنین ماده 129 قانون مالیات مستقیم مصوب سال 66 و نیز اصلاحیه های بعد از آن هم شامل همین موضوع می باشد.

تبصره مهم:در مورد درآمدهایی که قبل از سال 1368 کسب شده اند، وزارت اقتصاد و دارایی می تواند حداکثر ثبتی نو مالیات تا یک میلیون ریال برای هر مودی که صلاح بداند را کلا یا بخشی از آن را ببخشد.

صدور کارت بازرگانی

کارت بازرگانی مجوزی است که بر اساس قانون به شما اجازه می دهد به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی فعالیت هایی در زمینه واردات و صادرات داشته باشید. شما می توانید ثبت سفارش به شیوه های مختلف داشته باشید.

امور ترخیص کالا و واردات را انجام دهید. هم چنین می توانید تجارت هایی مانند حق العمل کاری در گمرک و صادرات را انجام دهید. صدور کارت بازرگانی اولین کاری است که برای این فعالیت ها باید انجام دهید.

شرایط صدور کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی ایرانی

1-حداقل باید 23 سال سن کامل داشته باشید.

2-آقایان باید مدرکی دال بر پایان خدمت یا معافیت از خدمت سربازی داشته باشند.

3-باید از یکی از وزارتخانه ها مجوز تولید داشته باشید یا دو نفر دارای کارت بازرگانی، فعالیت حداقل 3 ساله شما در زمینه امور تجاری و تولیدی را تایید کنند.

4-شما باید محلی برای کسب داشته باشید. این محل می تواند ملکی یا تجاری باشد.

5-دفاتر قانونی شما باید تایید شود و اظهارنامه های ثبتی را ارائه دهید.

6-حساب جاری معتبر در یکی از بانک های عامل الزامی است.

شرایط صدور کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی غیر ایرانی

1-تمامی شرایطی که برای اشخاص حقیقی ایرانی لازم است، در این جا هم لازم است به جز مورد مربوط به خدمت سربازی برای آقایان.

2-ارائه پروانه کار و اقامت معتبر الزامی است.

اشخاص حقوقی چه مدارکی برای صدور کارت بازرگانی باید ارائه دهند؟

اظهارنامه ثبت نام در شرکت بازرگانی باید ارائه شود. شما باید اصل این اظهارنامه را ارائه دهید و هم چنین اظهارنامه باید به گواهی اداره ثبت شرکت ها رسیده باشد.

گواهی پلمپ دفاتر از اداره ثبت شرکت ها باید تحویل گرفته شود و اصل آن ارائه گردد.

نکته:

برای گرفتن اظهارنامه و گواهی پلمپ به دفاتر پست و اداره ثبت شرکت ها مراجعه نمایید.

ارائه مدارک مربوط به عدم سوء پیشینه مدیر عامل ضروری است.

فرم مربوطه را باید از سایت بگیرید و توسط مدیر عامل امضاء شود. مهر شرکت هم همراه با گواهی امضاء در دفتر اسناد رسمی باید ارائه شود.

گواهی مربوط به بلامانع بودن صدور کارت بازرگانی، باید وجود داشته باشد.

باید روزنامه رسمی تاسیس و تغییرات شرکت تا لحظه جاری را ارائه دهید. موضوع فعالیت شرکت باید مربوط به صادرات و واردات باشد.

اصل کارت ملی مدیر عامل و نیز اسکن شدن تمامی صفحات شناسنامه و کارت ملی الزامی است.

2 قطعه عکس رنگی از متقاضی به صورت جدید، تمام رخ، رنگی و با پشت زمینه سفید لازم است.

اصل مدرک تحصیلی ( حداقل دیپلم) باید ارائه شود.

نکته :مدارک تحصیلی مربوط به خارج از کشور، توسط اداره دانش آموختگان وزارت علوم ارزشیابی می شود و پس از آن مورد پذیرش قرار می گیرد.

تبصره :

افرادی که پروانه بهره برداری کشاورزی، معدنی، صنعتی، خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات، خدمات فنی مهندسی و… دارند، در صورتی که دو سال از صدور پروانه آن ها گذشته است از ارائه مدارک فوق معاف خواهند بود.

نکاتی که در مورد این کارت باید در نظر داشته باشید:

مدیر عامل و یا نماینده قانونی او باید در مراحل برابر اصل کردن مدارک حضور داشته باشد.

برای هر واحد ملکی تنها می توان یک کارت بازرگانی صادر کرد.

بر اساس نوع مدرک تحصیلی، مدیر عامل باید در کلاس های آموزشی شرکت کند.

تمامی مدارک در محل اتاق بازرگانی بربر با اصل می شود.

هنگامی که از طریق سایت به تکمیل اطلاعات می پردازید، در انتخاب رشته فعالیت خود دقت نمایید. رشته انتخابی شما باید مطابق با نیازهای وارداتی تان باشد. شما تنها می توانید در چارچوب رشته ای که انتخاب کرده اید به واردات بپردازید. اما در مورد صادرات کالا محدودیتی وجود ندارد.

کارت بازرگانی تان را به هیچ وجه به دیگران واگذار نکنید.

افرادی که با کارت بازرگانی شما فعالیت می کنند در صورتی که مالیات بر در آمد خود را نپذیرند، ضرر و زیان متوجه شما خواهد بود. حتی افراد زیادی به همین دلیل از کشور ممنوع الخروج شده اند.

صدور کارت بازرگانی برای غیر ایرانیان

کلیه شرایطی که برای افراد ایرانی لازم است، در این جا هم باید فراهم باشد، تنها موضوع مربوط به خدمت سربازی در این مورد لغو می شود.

اقامت و پروانه کار مورد نیاز است.

لازم است که کشور این افراد، متقابلا برای ایرانیانی که در آن جا زندگی می کنند چنین رفتاری داشته باشد. ممکن است گاهی لازم باشد بدون در نظر گرفتن این شرط، برای یک غیر ایرانی، کارت بازرگانی صادر شود. در این شرایط انجام این کار بلامانع است.

تمدید کارت بازرگانی

کارت‌های بازرگانی عمدتا توسط شعبات اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در شهر تهران و یا شهرستان‌ها برای متقاضیانی که شرایط زیر را دارا باشند صدور می شود.(بیشتر شرکت‌ها و موسسات تعاونی کارت‌های بازرگانی خود را صرفا از اتاق‌های تعاونی جمهوری اسلامی ایران اخذ می نمایند)

مدت اعتبار کارت ‌های بازرگانی بر مبنای درخواست فرد متقاضی از مدت یک سال تا پنج سال خواهد بود که در صورت تایید توسط وزارت بازرگانی معتبر خواهد بود. تمدید کارت‌های بازرگانی با ارائه مدارک لازم برای مدت ذکر شده از طرف متقاضی انجام پذیر است که در تمدیدهای بعدی نیز به همین ترتیب ادامه خواهد داشت.مرحله‌های تمدید کارت بازرگانی به طور تقریبی شبیه به مراحل اخذ اولیه‌ی کارت‌های بازرگانی میباشد.

تمدید کارت بازرگانی چگونه است؟

جهت انجام مراحل تمدید کارت بازرگانی، صاحب کارت بازرگانی و یا نماینده قانونی شخص باید با ارائه نسخه اصلی کارت بازرگانی و مدارکی که در ادامه ذکر می کنیم، به اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن ایران و یا تعاونی مرکزی جمهوری اسلامی ایران مراجعه نماییند.

مدارک مورد نیاز برای تمدید کارت بازرگانی اشخاص حقیقی

۱.دونسخه از فرم کارت بازرگانی که از سامانه کارت هوشمند بازرگانی باید پرینت شود (فرم “د”)

۲.در صورت پر بودن صفحات کارت بازرگانی ارائه دو قطعه ارائه یه مدرک تولیدی معتبر از یکی از وزارتخانه عکس شش در چهار الزامی میباشد.

۳.ارائه یک قطعه عکس شش در چهار و یا سه در چهار به صورت تمام رخ ، جدید ، ساده ، رنگی با زمینه سفید ، بدون خط خوردگی و سالم از مدیر عامل.

۴.ارائه اصل برگه مفاصا حساب بیمه نامه تامین اجتماعی (پرینت از سامانه کارت هوشمند بازرگانی) برای واحدهای تولیدی و صادر کننده.

۵.ارائه اصل و یه نسخه کپی از سند مالکیت شش دانگ به نام فرد متقاضی برای محل کار و به آدرس دفتر کار( آدرس اظهارنامه)

۶.ارائه اصل و یک نسخه کپی از اجاره نامه محضری دارای اعتبار با نام فرد متقاضی برای محل کار و به آدرس همان محل ( ادرس اظهار نامه )

۷.ارائه اصل و یک نسخه کپی از سند مالکیت به نام غیر و اصل و کپی اجاره نامه عادی به نام فرد متقاضی ، با کد رهگیری برای محل کار و آدرس محل کار که باید دو شاهد ان را امضاء کرده باشند.

۸.ارائه یک برگ گواهی به ماده ۱۸۶ قوانین مالیات های مستقیم دال بر بلامانع بودن و تمدید کارت بازرگانی در سال جاری، به ادرس درج شده در کارت بازرگانی، به همراه تمامی برگه‌های قطعی و تشخیص مالیات از سال ۱۳۷۹ به بعد.

۹.ارائه برگه اظهارنامه عملکرد در سال‌های ۹۳،۹۲،۹۱،۹۰ به همراه چهار دوره اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده در سال‌های ۹۴،۹۳،۹۲،۹۱،۹۰ و اظهار نامه مالیات بر ارزش افزوده در دوره اول سال ۱۳۹۵.

– در صورت اجاره‌ای بودن دفتر کار، ارائه نسخه اجاره نامه محضری و یا نسخه اجاره نامه تمدید شده به همراه کد رهگیری الزامی می باشد.

– در صورت تغییر آدرس محل کار علاوه بر ارائه یک نسخه از اظهارنامه تغییر آدرس از اداره ثبت شرکت‌ها ، ارائه یکی از اسناد مالکییت ذکر شده الزامیست.

-ارائه یک برگ مدرک تولیدی معتبر از یکی از وزارتخانه های تولیدی برای واحد های تولیدی لازم میباشد.

لازم به ذکر است اصناف تولیدی که دارای پروانه کسب هستند مشمول بند فوق نخواهند شد.

-ارائه فیش پرداخت حق تمبر که از اداره دارایی دریافت شده باشد.

مدارک مورد نیاز برای تمدید کارت بازرگانی اشخاص حقوقی

۱.ارائه دو نسخه از صفحات فرم کارت بازرگانی که از سامانه هوشمندبازرگانی پرینت شده است (فرم “د”) به همراه امضا مدیر عامل و مهر شرکت در زیر برگه که در صورت تغییر مدیر عامل این فرم باید توسط دفتر اسناد رسمی گواهی و امضا شود.

۲.ارائه اصل برگه مفاصا حساب مالیاتی اخرین سال عملکرد که از سامانه هوشمند بازرگانی باید رویت شود دال بر بلامانع بودن تمدید کارت بازرگانی در سال جاری که به ادرس دفتر مرکزی شرکت، به همراه کلیه اوراق ‌های قطعی و تشخیص مالیات از سال ۱۳۷۹ به بعد.

۳.در صورت مهر بودن تمامی صفحات کارت بازرگانی و یا تغییر مدیر عامل نیاز به دو قطعه عکس شش در چهار تمام رخ جدید و ساده به صورت رنگی با زمینه سفید میباشد.

۴.ارائه برگه گواهی ماده ۱۸۶ قوانین مالیات های مستقیم دال بر بلامانع بودن تمدید کارت بازرگانی در سال جاری، به ادرس درج شده در کارت بازرگانی، به همراه تمامی اوراق قطعی و تشخیص مالیات از سال ۱۳۷۹ به بعد.

۵.ارائه برگه اظهار نامه عملکرد در سال‌های ۹۳،۹۲،۹۱،۹۰ به همراه ۴ دوره برگه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده در سال‌های ۹۴،۹۳،۹۲،۹۱،۹۰ ، و اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده در دوره اول سال ۱۳۹۵ ، در صورت عدم مشمولییت قوانین مالیات بر ارزش افزوده، نامه عدم مشمولیت از دایره مالیاتی مرطبت اخذ گردد.

۶.در صورت اجاره‌ای بودن دفتر مرکزی شرکت و یا موسسه ارائه برگه اجاره نامه محضری و یا اجاره نامه تمدید شده که باید کد رهگیری داشته باشند.

۷.ارائه یک نسخه کپی از روزنامه رسمی که به عنوان تغییرات شرکت چاپ شده باشد، در صورت هر گونه تغییرات.

انتقال کارت بازرگانی به مدیر عامل جدید شرکت

الف. ارائه اصل کارت ملی و شناسنامه مدیر عامل برای انجام کارهای برابر اصل شدن و گرفتن کپی کامل از صفحات پشت و روی ان.

ب.ارائه اصل برگه گواهی عدم سوء پیشینه مدیر عامل جدید شرکت که از زمان صدور آن گواهی ۶ ماه بیشتر نگذشته باشد..

ج.ارائه اصل کارت پایان خدمت و یا معافیت دائم برای اقایان برای برابر اصل شدن و انجام یک سری کپی از پشت و روی کارت .

توجه داشته باشید که متولدین سال‌های ۱۳۴۱ و قبل از ان با ارائه کپی مدرک کارشناسی (لیسانس) نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.

د. ارائه نسخه اصلی و یک برگ کپی از مدرک تحصیلی معتبر (حداقل دیپلم).

نکته: تمامی این مراحل برای کسانی مجاز است که حداقل سن انها ۲۳ سال تمام و بالا تر باشد.

– در صورت تغییر ادرس ارائه یکی از مدارک زیر کاملا الزامی می باشد:

۱. ارائه اصل و یک کپی از سند مالکیت شش دانگ که به نام شرکت باشد، به ادرس مرکزی که کاربرد اداری و یا تجاری دارد.

۲. ارائه اصل و یک کپی از اجاره نامه محضری معتبر که به نام شرکت باشد.

۳.ارائه اصل و یک کپی از سند مالکیت به نام غیر و اصل و کپی اجاره نامه عادی به نام شرکت که دارای کد رهگیری باشد، برای محل کار و به ادرس دفتر مرکزی با کاربرد اداری و یا تجاری باشد که دو شاهد زیر ان را امضا کرده باشند.

چند نکته مهم که باید حتما به ان‌ها توجه داشته باشید:

کارمندان تمام وقت که در دستگاه‌های دولتی مشغول به کار هستند نمیتوانند کارت بازرگانی دریافت کنند.

هر شخص نمیتواند بیشتر از یک کارت بازرگانی دریافت کند، چه شخص حقیقی و چه حقوقی

برای هر یک از واحد های ملکی فقط یک کارت بازرگانی قابل صدور است.

صاحبان کارت بازرگانی حق واگذاری کارت را به اشخاص دیگر برای استفاده از مزایای ان را ندارند.

تمامی مدارک در محل اتاق بازرگانی برابر اصل خواهد شد.

نحوه باطل کردن کارت بازرگانی

ممکن است شما خودتان بخواهید که کارت بازرگانی تان را باطل نمایید. هم چنین امکان دارد که شرایطی باعث شود برخلاف میل شما، کارتتان باطل گردد.

1.ارائه فرم درخواست ابطال و یا تعلیق

2.اطلاع به اداره‌های اگاهی در صورت سرقت یا مفقودی کارت

3 .چاپ و نشر اگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار

نکته: انجام کارهای ابطال و یا تعلیق کارت‌های بازرگانی به دو صورت امکان پذیر می باشد، که شخص به دو صورت اختیاری و یا اجباری برای ابطال اقدام می کند.

ابطال اختیاری کارت بازرگانی

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی در صورتی که به هر دلیلی بخواهند انصراف دهند، باید مدارک لازم را به اتاق بازرگانی و تعاون، اداره کل مقررات صادرات و واردات یا اداره کل بازرگانی استان ها تحویل داده و درخواستی مبنی بر تقاضای باطل نمودن کارت، ارائه نمایند.

هر یکی از افراد حقیقی و یا حقوقی این اختیار را دارند که از داشتن کارت بازرگانی منصرف شده و با توجه به رعایت موارد و ارائه مدارک و مراجعه به اتاق بازرگانی و یا اتاق‌های تعاونی و اداره کل صادرات و یا واردات در وزارت بازرگانی در تهران و یا بازرگانی های استان‌های دیگر برای ابطال اقدام نمایند.

مدارک مورد نیاز جهت ابطال و یا تعلیق کارت بازرگانی به صورت اختیاری

۱.ارائه ۲ نسخه از تقاضای ابطال

۲.ارائه اصل و یک نسخه کپی از گواهی مفاصا حساب اداره دارایی برای اخرین سال مالیاتی

۳.ارائه ۲ نسخه اصل از اظهار‌نامه ابطال در ثبت دفاتر تجاری

۴.ارائه صورت جلسه مجمع عمومی شرکت، برای شرکت‌هایی با سهامی عام، تعاونی ها و صورت جلسه هیات ندیره برای دیگر شرکت‌ها مبتنی بر انحلال شرکت

۵.ارائه تصویر اگهی چاپ شده در روزنامه رسمی دال بر اعلام انحلال شرکت

۶.ارائه اصل کارت بازرگانی و چند نسخه کپی از صفحات اول و دوم کارت

ابطال و یا تعلیق وارت بازرگانی به صورت اجباری

وزارت بازرگانی می تواند کارت شما را باطل کند. این اتفاق زمانی می افتد که مشخص شود شما یک یا چند شرط از شروط لازم برای دریافت کارت بازرگانی را ندارید. ممکن است قبل از صدور کارت این شرایط را نداشته اید یا این که پس از آن شرایط تغییر کرده باشد.

وزارت بازرگانی در این شرایط کارت را باطل کرده و به اطلاع اتاق بازرگانی، صنایع و معادن می رساند. هم چنین ممکن است نیاز باشد این مورد به اتاق تعاون اعلام شود. هم چنین در صورتی که اتاق بازرگانی، صنایع یا اتاق معادن تشخیص دهند که کارت بازرگانی شخص یا مجموعه ای باید باطل شود، این موضوع را به اطلاع وزارت بازرگانی می رساند.

هم چنین اشخاصی که به هرصورتی سوء استفاده کنند و مرتکب قاچاق کالا شوند، بر اساس ماده 30 قانون علاوه بر مجازات های دیگر، عضویت آن ها در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن لغو شده و باطل می شود.

تبصره:در مورد افرادی که از کارت عضویت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن محروم شده اند برای ترخیص کالاهایی که قبل از محرومیت برایشان گشایش اعتبار شده یا حمل گردیده، مشکلی نخواهند داشت.

چنانچه دارنده کارت‌های بازرگانی فاقد یک و یا چند شرط باشد حتی اگر بعد از صدور کارت بازرگانی فاقد شرط یا شرایط ذگر شده شود وزارت بازرگانی میتواند به صورت مستقیم و بدون واسطه نسبت به ابطال و لغو اقدام نماید.

نکته: مطابق بند ۱ از ماده ۱۰ قوانین صادرات و واردات اگر این موضوع برای اتاق بازرگانی و یا اتاق تعاونی‌ها محرز باشد، باید حتما این موضوع را جهت لغو و یا ابطال کارت به وزارت بازرگانی اعلام کنند.

توجه داشته باشید که اگر مالکین و دارندگان کارت‌های بازرگانی مرتکب جرم‌های قاچاق شوند، علاوه بر مجازات ، برابر ماده ۳۰ قانون گمرکی کشور ایران محکوم به ابطال میشوند، با توجه به این شرایط کارت بازرگانی به صورت موقت و یا دائم بر اصل مورد باطل خواهد شد.

این دو نوع ابطال شامل دو تبصره نیز میشود که به عبارت زیر است:

تبصره اول: اعمال محرومییت از عضویت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران دلیلی برای جلوگیری از ترخیص کالایی که بر پایه مقررات قبل از محرومیت بر طبق انسداد اعتبار شده و یا حمل گردیده نخواهد شد.

تبصره دوم: کلیه انجام امور مربوط به ابطال و یا تعلیق اختیاری و یا اجباری در خصوص کارت‌های بازرگانی در وزارت بازرگانی قابل انجام میباشد.

مدارک مورد نیاز برای باطل کردن کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی

۱.ارائه تقاضا نامه ابطال کارت شرکت در ۲ نسخه

۲.ارائه اصل کارت بازرگانی و یک نسخه کپی از صفحات اول و دوم کارت

۳.ارائه یک نسخه از گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای اخرین سالی که تا ان تاریخ اظهار نامه مالیاتی صورت پذیرفته است.

۴.ارائه اظهارنامه ابطال که در دفاتر تجاری ثبت شده باشد.

۵.ارائه صورت جلسه اخرین مجمع عمومی برای شرکت‌ها و موسسات با سهامی عام ، خاص و تعاونی‌ها و صورت جلسه هیات مدیره برای دیگر شرکت‌ها و موسسات.

۶.ارائه یک نسخه تصویر از روزنامه رسمی مبتنی بر اعلام رسمی انحلال شرکت و یا موسسه، در صورت انحلال شرکت نیازی به مدارک ذکر شده در موارد ۳ و ۴ نخواهد بود.

مدارک مورد نیاز برای ابطال کارت بازرگانی اشخاص حقیقی

۱.ارائه فرم تقاضای شخص برای ابطال

۲.ارائه یک نسخه گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی در اخرین سالی تا ان تاریخ اظهارنامه مالیاتی ان پذیرفته شده باشد.

۳.ارائه اظهار نامه ابطال که در دفاتر تجاری به ثبت رسیده باشد. (در دو نسخه)

۴.ارائه نسخه اصل .

بازرگانانی که تقاضای لغو و یا تعلیق امتیاز کارت‌های بازرگانی خود را دارند می توانند جهت درخواست این امر در شهر تهران به اتاق بازرگانی شهر تهران و چنان چه در شهر های دیگر باشند به نمایندگی ها و یا ادارات کل بازرگانی استان‌ها رجوع کنند و درخواست خود را ارائه کنند، و یا از طریق وزارت بازرگانی به صورت مستقیم اقدام کنند.

 

به اپلیکیشن اندرویدی امجد پویش، نخستین اپلیکیشن اختصاصی حمل و نقل، لجستیک و بازرگانی کشور بپیوندید. https://amjadpoyesh.com/dl-app

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *