ضوابط اختصاصی فرآورده‌ نفتی، مشتق نفتیِ مایع قابل اشتعال یا روغن تولید شده از نفت یا فرآورده‌های نفتی موضوع ماده ۲ دستورالعمل تبصره (۴) الحاقی ماده (۱۸) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ضوابط اختصاصی فرآورده‌ نفتی، مشتق نفتیِ مایع قابل اشتعال یا روغن تولید شده از نفت یا فرآورده‌های نفتی موضوع ماده ۲ دستورالعمل تبصره (۴) الحاقی ماده (۱۸) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضوابط اختصاصی فرآورده‌ نفتی، مشتق نفتیِ مایع قابل اشتعال یا روغن تولید شده از نفت یا فرآورده‌های نفتی موضوع ماده ۲ ...

11 دقیقه
0 دیدگاه
فرشته نصیری

ضوابط اختصاصی فرآورده‌ نفتی، مشتق نفتیِ مایع قابل اشتعال یا روغن تولید شده از نفت یا فرآورده‌های نفتی موضوع ماده ۲ دستورالعمل تبصره (۴) الحاقی ماده (۱۸) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ضوابط اختصاصی فرآورده‌ نفتی، مشتق نفتیِ مایع قابل اشتعال یا روغن تولید شده از نفت یا فرآورده‌های نفتی موضوع ماده ۲ دستورالعمل تبصره (۴) الحاقی ماده (۱۸) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب هیات وزیران به شماره ۱۳۸۸۶۴/ت ۵۲۹۷۱ هـ مورخ ۹/۱۱/۱۳۹۵ و اصلاحات بعدی آن

در اجرای ماده 2 دستورالعمل تبصره (4) الحاقی ماده (18) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب هیأت وزیران به‌شماره 138864/ت 52971 هـ در مورخ 9/11/1395 و اصلاحات بعدی آن، در خصوص فرآورده‌های نفتی، مشتق نفتی مایع قابل اشتعال یا روغن تولید شده از نفت یا فرآورده‌های نفتی ؛ به‌عنوان یکی از مصادیق کالای موضوع قاچاق؛ به پیشنهاد شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، ضوابط اختصاصی لازم‌الرعایه برای خرید، فروش، حمل یا نگهداری به شکل تجاری فرآورده‌ نفتی، مشتق نفتی مایع قابل اشتعال یا روغن تولید شده از نفت یا فرآورده نفتی به شرح مواد ذیل تعیین می‌شود.

فصل اول- تعاریف
ماده 1- اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

الف. شرکت: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران.
ب. ستاد: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز.
پ. نفت: مطابق قانون نفت مصوب 09/07/1366 با اصلاحات بعدی،عبارت است از هیدورکربورهایی که به صورت نفت خام، میعانات گازی، گاز طبیعی، قیر طبیعی، پلمه سنگهای نفتی و ماسه‌های آغشته به نفت به حالت طبیعی یافت شده و یا طی عملیات بالادستی به دست می‌‌آید.
ت. فرآورده‌ نفتی: مطابق قانون نفت مصوب 09/07/1366 با اصلاحات بعدی، عبارت است از کلیه محصولاتی که در تأسیسات فرآوری و پالایش نفت به دست می‌آید و می‌تواند به‌طور مستقیم مصرف و یا در سایر واحدهای عملیاتی و پتروشیمیایی به محصول نهائی تبدیل شود.
ث. محصولات پتروشیمیایی: مطابق قانون نفت مصوب 09/07/1366 با اصلاحات بعدی، عبارت است از کلیه محصولاتی که در تأسیسات پتروشیمیایی از نفت و فرآورده‌های نفتی به دست می‌آید و می‌تواند به‌طور مستقیم مصرف و یا برای تولید محصول نهائی در عملیات استفاده شود.
ج. مشتق نفتیِ مایع قابل اشتعال: محصول مایعی که در واحد تولیدی به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم از جداسازی، ترکیب، اختلاط و یا واکنش شیمیایی فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمیایی تولید می‌شود و  نقطه‌ اشتعال‌ آن از صد درجه‌ سانتیگراد (212 درجه‌ فارنهایت‌) کمتر است.
چ. فرآورده نفتی یارانه‌ای: عبارت است از فرآورده‌های نفتی قید شده در فهرست گروه کالایی حامل‌های انرژی بند (1) تصویب‌نامه در خصوص تعیین فهرست کالاهای یارانه‌ای موضوع تبصره (2) ماده (18) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز
ح. سهمیه: مقدار مشخصی از فرآورده نفتی یارانه¬ای که توسط شرکت به منظور استفاده معین به اشخاص حقیقی یا حقوقی تخصیص می‌یابد.
خ. مخزن سوخت مصرفی: باک یا مخزن وسایل نقلیه زمینی، هوایی یا دریایی که جهت استفاده سوخت همان وسیله نقلیه، بر روی آن نصب گردیده است.
د. مصرف‌کننده ‌نهایی: شخصی است که فرآورده نفتی، مشتق نفتی مایع قابل اشتعال یا روغن تولید شده از فرآورده نفتی را مستقیما مصرف کرده و در نتیجه آن‌ها را عرضه یا به فروش نرسانده یا از آن‌ها محصول دیگری تولید نمی‌کند.
ذ. مبدأ بارگیری شرکت: انبارها یا مجاری عرضه تحت نظارت یا طرف قرارداد شرکت که نسبت به نگهداری فرآورده نفتی اقدام می‌کنند.
ر. سند بارگیری شرکت: سندی است مشتمل بر اطلاعاتی مانند مقدار، نوع و مشخصات فرآورده بارگیری شده، مبدأ بارگیری، مسیر حمل، مقصد تحویل و مشخصات وسیله حمل که در مبدأ بارگیری شرکت با عناوینی مانند بارنامه یا حواله صادر می‌شود.
ز. رسید انبار: سند ورود فرآورده نفتی، مشتق نفتی مایع قابل اشتعال یا روغن تولید شده از فرآورده نفتی به انبار که در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا ثبت می‌شود. ضوابط مربوط به رسید انبار در خصوص بارگیری از مبدأ شرکت اعمال نمی‌شود.
ژ. حواله انبار: سند خروج فرآورده نفتی، مشتق نفتی مایع قابل اشتعال یا روغن تولید شده از فرآورده نفتی از انبار که در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا ثبت می‌شود. ضوابط مربوط به حواله انبار در خصوص بارگیری از مبدأ شرکت اعمال نمی‌شود.
س. ظرف: هر شیئی که قابلیت حمل و نگهداری فرآورده نفتی را دارد.
ش. مجاری عرضه: نقاط عرضه طرف قرار‌داد با شرکت شامل فروشندگی‌های شهری، روستایی (از قبیل تعاونی، عشایری، محور، آزاد، سکودار، داخل اتاقک)، جایگاه‌های ثابت و سیار عرضه، شرکت‌های زنجیره‌ای توزیع و شرکت‌های موزع گاز مایع که مبادرت به توزیع و فروش فرآورده‌های نفتی یارانه‌ای می‌نمایند.
فصل دوم- مقررات عمومی
ماده 2- اعمال و رفتارهایی که به موجب مواد این مصوّبه ممنوع محسوب شده‌اند و به‌طور کلی تخلف از هر یک از ضوابط مذکور در این مصوّبه، مشمول ضمانت اجراهای مقرر در تبصره (4) ماده (18) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خواهند بود و مرجع رسیدگی به تخلفات ناشی از نقض این ضوابط، شعب ویژه رسیدگی به پرونده‌های قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی است.

ماده 3- کلیه ضوابط مذکور در این مصوبه در مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی نیز لازم‌الاجرا است. هرگونه تعلیق و یا تغییر احکام و مقررات این تصویب‌نامه توسط شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی، در این مناطق ممکن نیست.

ماده 4- ضوابط مندرج در این مصوبه و ضمانت اجرای تخلف از آن صرفاً در مواردی که خرید، فروش، حمل یا نگهداری به صورت تجاری باشد، اعمال خواهد شد.

ماده 5- چنانچه فروش، خرید، حمل یا نگهداری فرآورده‌ نفتی، مشتق نفتیِ مایع قابل اشتعال یا روغن تولید شده از نفت یا فرآورده‌های نفتی بیش از حدود متعارف نیاز مصرف شخصی باشد، در هر صورت تجاری است؛ خواه میزان آن کم باشد یا زیاد؛ در یک مرتبه باشد یا مراتب متعدد و یا از موارد بندهای ماده (6) باشد یا نباشد.

ماده 6- در این مصوبه رفتارهای زیر در خصوص هر یک از فرآورده‌ نفتی، مشتق نفتیِ مایع قابل اشتعال یا روغن تولید شده از نفت یا فرآورده‌های نفتی، در هر صورت تجاری محسوب می‌شود:

الف. چنانچه فروش در مدت یک هفته مجموعاً بیش از هزار لیتر، خرید در مدت یک هفته مجموعاً بیش از هزار لیتر، حمل یا نگهداری به میزان بیش از شش هزار لیتر باشد.
تبصره – در خصوص فرآورده‌های نفتی یارانه‌ای به استثنای گازمایع میزان خرید یا فروش موضوع این بند مجموعاً  بیش از 100 لیتر در یک هفته است و این میزان برای خرید یا فروش گاز مایع مجموعاً بیش از 100 کیلوگرم در یک هفته است.
ب. در صورتی که فروش، خرید، حمل یا نگهداری توسط اشخاصی صورت گیرد که یکی از رفتارهای مذکور را حرفه خود قرارداده‌اند؛
ج. در صورتی که فروش توسط شخص حقوقی و یا نماینده آن صورت گیرد.
تبصره 1- فروش، خرید، حمل یا نگهداری فرآورده‌ نفتی، مشتق نفتیِ مایع قابل اشتعال یا روغن تولید شده از نفت یا فرآورده‌های نفتی به میزان20 لیتر  یا کمتر  و یا گاز مایع در سیلندرهای 50 کیلوگرم یا کمتر، هرچند در مورد بندهای «ب» و «ج» این ماده، تجاری نیست.
تبصره 2- حمل یا نگهداری فرآورده نفتی در مخزن (باک) سوخت مصرفی وسیله نقلیه، هرچند در مورد بندهای «الف» و «ب» این ماده، تجاری نیست.
تبصره 3- در صورتی که فروش، خرید، حمل یا نگهداری فرآورده‌ نفتی، مشتق نفتیِ مایع قابل اشتعال یا روغن تولید شده از نفت یا فرآورده‌های نفتی، مذکور در تبصره‌های (1) و (2) با توجه به مجموع میزان یا مراتب رفتار و یا سایر اوضاع و احوال به صورت یک جریان تجاری درآید، ضوابط و ضمانت اجراهای این دستورالعمل در آن خصوص لازم الاجرا است.
فصل سوم- ضوابط فروش
ماده 7- در خصوص فروش فرآورده‌ نفتی یارانه‌ای منظور از «مرجع ذی‌ربط» ماده (5) دستورالعمل تبصره (4) الحاقی ماده (18) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب هیأت وزیران به‌شماره 138864/ت 52971 هـ در مورخ 09/11/1395، اصلاحی مورخ 25/07/97،  شرکت است.

ماده 8 – فروش فرآورده‌های نفتی یارانه‌ای بدون اخذ «مجوز سوخت» از سامانه درخواست فرآورده (سدف) ممنوع است. منظور از سامانه درخواست فرآورده (سدف) سامانه نرم‌افزاری شرکت جهت اجرای فرآیند درخواست، تأیید، تخصیص و توزیع الکترونیکی فرآورده‌های نفتی یارانه‌ای در بخش‌های مصرفی است.

تبصره 1- فروش فرآورده نفتی یارانه‌ای توسط شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، شرکت ملی گاز ایران و شرکت و همچنین فروش فرآورده نفتی یارانه‌ای از طریق بورس انرژی یا بورس کالا از حکم این ماده مستثنی است.
تبصره 2- فروش فرآورده نفتی یارانه‌ای به تمامی وسائط نقلیه زمینی که به آن‌ها کارت هوشمند سوخت تخصیص یافته اعم از عمومی، خصوصی، دولتی و ارگان‌های نظامی از شمول حکم این ماده مستثنی بوده و فروش به این وسائط نقلیه صرفاً از طریق سامانه هوشمند سوخت باید انجام شود.

ماده 9– فروش فرآورده‌ نفتی یارانه‌ای از طریق سهمیه اشخاص دیگر مانند فروش فرآورده از محل سهمیه کارت هوشمند سوخت شخص دیگر تخلف است.

ماده 10- فروشنده فرآورده‌ نفتی یارانه‌ای ملزم به رعایت تناسب و تعادل (موازنه) در میزان فروش، موجودی و خرید فرآورده‌ نفتی یارانه‌ای است.

تبصره- مرجع رسیدگی‌کننده مکلف است نظر شرکت در خصوص عدم رعایت مقررات این ماده و میزان عدم رعایت موازنه را استعلام کند.

ماده 11- فروش فرآورده‌ نفتی یارانه‌ای از طریق دستکاری یا مخدوش نمودن کارت هوشمند سوخت، تغییر متقلبانه یا ایجاد اختلال در نرم‌افزار و یا سخت‌افزارهای سامانه هوشمند سوخت ممنوع است.

ماده 12- فروش فرآورده‌ نفتی یارانه‌ای با ملزومات و تجهیزات مورد استفاده در تاسیسات فروش مانند تلمبه‌، مخزن، لوله‌کشی‌ یا انشعابات مرتبط با انتقال فرآورده، پلمب یا تاسیسات جایگاه که دستکاری، جوشکاری، مخدوش و یا تغییر داده شده باشند، بدون کسب مجوز از شرکت ممنوع است.

ماده 13- کم فروشی و یا فروش با قیمتی بالاتر از قیمت مصوب فرآورده‌ نفتی یارانه‌ای، تخلف محسوب و در صورتی که در قوانین دیگر، جریمه شدیدتری پیش‌بینی شده باشد، متخلف به ضمانت‌ اجرای اشد محکوم خواهد شد.

ماده 14- فروشنده فرآورده‌ نفتی، مشتق نفتی مایع قابل اشتعال یا روغن‌ تولید شده از نفت یا فرآورده‌ نفتی باید صورت‌حساب فروش خود را در سامانه مؤدیان موضوع «بند پ ماده (1) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان» ثبت نماید.

تبصره 1- اجرای مقررات این ماده در خصوص لزوم ثبت در سامانه مؤدیان، پس از آغاز به کار سامانه مربوطه خواهد بود.
تبصره 2- در صورت موافقت سازمان امور مالیاتی، ثبت صورت‌حساب فروشنده موضوع این ماده در سامانه مؤدیان، از طریق سامانه جامع ثبت برخط معاملات موضوع تبصره (2) ماده (3) آیین‌نامه اجرایی مواد (5) و(6) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز یا سامانه جامع تجارت موضوع بند «الف» ماده (6) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز انجام خواهد شد.
تبصره 3- عدم ثبت صورت‌حساب فروش به مصرف‌کننده نهایی، مشمول ضمانت اجرای تبصره (4) ماده (18) نخواهد بود.

فصل چهارم- ضوابط خرید
ماده15- خرید فرآورده‌ نفتی یارانه‌ای صرفاً از شرکت و یا فروشندگان دارای مجوز از شرکت، مجاز است.

ماده16- خرید فرآورده‌ نفتی یارانه‌ای از طریق سهمیه شخص دیگر مانند خرید فرآورده از محل سهمیه کارت سوخت یا سهمیه تخصیصی شخص دیگر تخلف است.

ماده17- خرید فرآورده‌ نفتی یارانه‌ای با ارائه اسناد خلاف واقع، جعلی یا مخدوش، اعم از کتبی یا رقومی (دیجیتالی) به شرکت، تخلف است.

تبصره– صدور یا تایید اسناد خلاف واقع، مخدوش یا جعلی که موثر در تعیین و تخصیص سهمیه فرآورده نفتی یارانه‌ای باشد و منتهی به خرید از محل این سهمیه شود، تخلف است.

ماده18- خریدار فرآورده نفتی، مشتق نفتی مایع قابل اشتعال یا روغن‌ تولید شده از نفت یا فرآورده‌ نفتی موظف‌ است صورتحساب فروش ثبت شده در سامانه‌های موضوع ماده (14) را از فروشنده دریافت کند.

تبصره- مصرف‌کننده نهایی از شمول مقررات این ماده مستثنی است.

فصل پنجم- ضوابط حمل
ماده19- حمل کننده فرآورده نفتی یا مشتق نفتی مایع قابل اشتعال یا روغن‌ تولید شده از نفت یا فرآورده نفتی موظف است پیش از حمل بین‌شهری، سند حمل صادره از زیرسامانه موضوع بند «ث» فصل دوم آیین‌نامه اجرایی مواد (5) و (6) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز موضوع تصویب‌نامه شماره 46443/ت1559هـ مورخ 23/4/1395 را از شرکت‌‌ها یا مؤسسات حمل‌ونقل دریافت نماید و از مطابقت اطلاعات سند حمل با محموله خود اطمینان حاصل نماید. حمل کالای موضوع این مصوبه با سند حمل مغایر با محموله، ممنوع است.

تبصره- منظور از مغایرت اطلاعات سند حمل موضوع این ماده، مغایرت مندرجات مربوط به «مبدأ»، «مقصد»، «مسیر» یا «نام و مقدار، در حدی که این دو با مشاهده ظاهری عرفاً قابل تشخیص باشد» است.

ماده 20- شرکت‌ها و مؤسسات حمل و نقل موظفند اطلاعات مربوط به حمل بین‌شهری فرآورده‌ نفتی و مشتق نفتی مایع یا روغن‌ تولید شده از نفت یا فرآورده نفتی مانند مبدأ، مقصد، نام و مقدار را به منظور اخذ سند حمل در زیرسامانه حمل و نقل موضوع بند «ث» فصل دوم آیین‌نامه اجرایی مواد (5) و (6) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز موضوع تصویب‌نامه شماره 46443/ت1559هـ مورخ 23/4/1395، به صورت صحیح ثبت نمایند. در صورت صدور حواله انبار، اطلاعات سند حمل باید مطابق با اطلاعات حواله انبار ثبت شود.

تبصره- اجرای مقررات این ماده در خصوص لزوم مطابقت اطلاعات مذکور با حواله انبار، سه ماه پس از اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر اجرایی شدن زیرساخت مربوطه خواهد بود.

ماده 21- حمل‌کننده فرآورده نفتی یا مشتق نفتی مایع قابل اشتعال یا روغن‌های تولید شده از نفت یا فرآورده نفتی، موظف است پیش از حمل درون‌شهری، سند حمل صادره از زیرسامانه مدیریت مرکزی حمل‌ونقل درون شهری دریافت نماید و مطابقت اطلاعات سند حمل را با محموله خود، بررسی کند و از حمل محصولات فوق الذکر با سند حمل دارای اطلاعات مغایر، خودداری نمایند.

تبصره- منظور از مغایرت اطلاعات سند حمل موضوع این ماده، مغایرت مندرجات مربوط به «مبدأ»، «مقصد» یا «نام و مقدار، در حدی که این دو با مشاهده ظاهری عرفاً قابل تشخیص باشد» است.

ماده 22- حمل فرآورده‌ نفتی یارانه‌ای از مبدأ بارگیری شرکت منوط به اخذ سند بارگیری شرکت است.
تبصره- در خصوص حمل کمتر از 6000 لیتر نیاز به  اخذ سند بارگیری شرکت نیست و مجوز سوخت سامانه سدف کفایت می‌کند.

ماده 23- حمل فرآورده نفتی یارانه‌ای بارگیری شده از مبدا بارگیری شرکت باید در مسیر تعیین شده در سند بارگیری شرکت و سند حمل موضوع مواد (19) و (21) این مصوبه صورت گرفته و انحراف غیر متعارف از مسیر تعیین شده ممنوع است.

تبصره- در صورت هرگونه مغایرت، سند بارگیری شرکت ملاک عمل خواهد بود.

ماده 24- حمل‌کننده فرآورده‌ نفتی یارانه‌ای بارگیری شده از مبدأ بارگیری شرکت ملزم به تحویل یا تخلیه فرآورده‌ مطابق با مشخصات کمی و کیفی مذکور در سند بارگیری شرکت و در مقصد تعیین شده در آن حواله است.

ماده 25- حمل فرآورده‌ نفتی یارانه‌ای با مخازن تغییر یافته، جوشکاری یا دستکاری شده  و نیز مخازنی که تجهیزات سطح‌سنج، میله‌های اندازه‌گیری یا پلمب آن‌ها دستکاری، مخدوش و یا تغییر داده شده و همچنین حمل با پلمب جعلی و یا با نصب مخازن یا تجهیزات اضافی نامتعارف، تخلف است.

تبصره- مخزن سوخت مصرفی (باک وسیله) با رعایت ماده(6) این مصوبه و تبصره‌های آن از شمول مقررات این ماده مستثنی است.

ماده 26- حمل فرآورده‌ نفتی، مشتق نفتیِ مایع قابل اشتعال یا روغن تولید شده از نفت یا فرآورده‌های نفتی با استفاده از وسیله حمل بدون پلاک یا دارای پلاک مخدوش، جعلی یا پوشانده، تخلف است.

ماده 27- حمل فرآورده‌ نفتی یارانه‌ای در ظرف، بدون کسب مجوز از شرکت تخلف است.

ماده 28- هدررفتگی فرآورده نفتی یارانه‌ای در حمل، مسموع نیست مگر آنکه بر اساس ضوابط شرکت، دارای توجیه فنی باشد.
فصل ششم- ضوابط نگهداری
ماده29- نگهداری فرآورده‌ نفتی، مشتق نفتی مایع قابل اشتعال یا روغن‌ تولید شده از نفت یا فرآورده‌ نفتی صرفاً در انبارهای ثبت شده در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا موضوع بند «ج» فصل دوم آیین‌نامه اجرایی مواد 5 و 6 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز (مواد 23 تا 27)، مجاز است.

ماده 30- نگهداری فرآورده‌ نفتی، مشتق نفتی مایع قابل اشتعال یا روغن‌ تولید شده از نفت یا فرآورده‌ نفتی منوط به ثبت موجودی اولیه، رسید انبار و حواله انبار به‌طور «آنی» در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا موضوع بند «ج» فصل دوم آیین‌نامه اجرایی مواد 5 و 6 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز (مواد 23 تا 27) است. موجودی هر یک از انبارها و یا محل‌های نگهداری فرآورده‌ نفتی، مشتق نفتی مایع قابل اشتعال یا روغن‌ تولید شده از نفت یا فرآورده‌ نفتی، باید با موجودی آن‌ انبار یا محل نگهداری در سامانه در هر لحظه مطابقت کامل داشته باشد.

تبصره 1- اجرای مقررات ماده فوق پس از فراهم شدن زیرساخت‌های مربوطه نظیر الزام ثبت آنی در سامانه، صورت می‌گیرد.
تبصره 2– مبدأ بارگیری شرکت از شمول مقررات این ماده مستثنی است.

ماده 31- نگهداری فرآورده نفتی یارانه‌ای بارگیری شده از مبدأ بارگیری شرکت در غیر از محل تعیین شده در سند بارگیری شرکت تخلف محسوب می‌شود.

ماده 32- هدررفتگی فرآورده نفتی یارانه‌ای از محل نگهداری (مخازن مجاری عرضه یا مصرف‌کنندگان)، مسموع نیست مگر آنکه بر اساس ضوابط شرکت، دارای توجیه فنی باشد .

ماده 33- نگهداری فرآورده‌ نفتی یارانه‌ای توسط فروشنده موضوع ماده 7 در تاسیساتی که در نرم‌افزار یا سخت‌افزار آن، هرگونه تغییر یا اختلال صورت گرفته باشد، مانند دستکاری در سامانه‌های سطح‌سنج مخازن یا میله‌های اندازه‌گیری، دستکاری یا جوشکاری مخازن، مخدوش نمودن پلمب یا ایجاد انشعاب بدون کسب مجوز از شرکت یا جعل پلمب، تخلف محسوب می‌شود.

ماده 34- برداشت از مخازن نگهداری فرآورده‌ نفتی یارانه‌ای در مراکز دوگانه‌سوز، منوط به کسب مجوز از شرکت است.

فصل هفتم- سایر احکام
ماده 35- اجرای مقررات مواد (7)، (8)، (12)، (15)، (27) و (33) در خصوص گازمایع منوط به تدوین مقررات لازم توسط شرکت و تصویب توسط ستاد است.

ماده 36- در صورت عدم رعایت ضوابط مورد اشاره در مورد بخشی از کالاهای موضوع این مصوبه، ضمانت اجرای مذکور در تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، صرفاً در خصوص همان بخش که نسبت به آن تخلف واقع شده است، اعمال می‌گردد.

ماده 37- اجرای ضوابط اختصاصی مندرج در این مصوّبه مانع از لازم‌الاجرا بودن ضوابط عام مندرج در تبصره (4) الحاقی ماده (18) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب هیات وزیران به شماره 138864/ت 52971 هـ مورخ 9/11/1395 نیست.

ماده 38- محکومیت به هر یک از تخلفات موضوع این مصوبه مانع از اجرای مجازات جرایم ارتکابی نیست.

ماده 39- ضوابطی که در این مصوبه ذکر نشده و صرفاً از مصادیق تخلفات قراردادی است، مشمول ضمانت اجرای تبصره (4) ماده (18) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نبوده و رسیدگی به آن وفق آیین‌نامه رسیدگی به تخلفات از قراردادهای توزیع و فروش فرآورده‌های نفتی و CNG در صلاحیت شرکت خواهد بود.

ضوابط فوق در هفت فصل وسی و نه ماده در تاریخ 22/05/99 به تأیید رئیس جمهور رسیده است.

منبع: https://epe.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *