معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد: مهم‌ترین اقدامات معاونت دریایی سازمان بنادر در دولت سیزدهم/ خرید ۲۳ فروند یدک‌کش و ساخت ۵۰ فروند شناور مسافری در دستورکار

عضو هیأت عامل و معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ضمن تشریح اقدامات و دستاوردهای مهم این سازمان در حوزه دریایی در دولت سیزدهم، گفت: قراداد خرید ۲۳ فروند یدک‌کش، قراداد لایروبی ۵ ساله در شمال کشور و برنامه‌ریزی به منظور ساخت ۵۰ فروند شناور مسافری از مهم‌ترین دستورکارهای سازمان بنادر و دریانوردی است. ...

4 دقیقه
0 دیدگاه
روابط عمومی هلدینگ بین المللی امجدپویش

عضو هیأت عامل و معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ضمن تشریح اقدامات و دستاوردهای مهم این سازمان در حوزه دریایی در دولت سیزدهم، گفت: قراداد خرید ۲۳ فروند یدک‌کش، قراداد لایروبی ۵ ساله در شمال کشور و برنامه‌ریزی به منظور ساخت ۵۰ فروند شناور مسافری از مهم‌ترین دستورکارهای سازمان بنادر و دریانوردی است.
مجید علی‌نازی در گفت‌وگو با پایگاه‌ اطلاع‌رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، به مهم‌ترین اقدامات، دستاوردها و برنامه‌های این سازمان در حوزه دریایی اشاره و اظهار داشت: خرید ۲۳ فروند یدک‌کش با اعتباری معادل ۱۰۰۰ میلیارد تومان، برنامه‌ریزی برای ساخت ۵۰ فروند شناور مسافری با اعتباری معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان و قرارداد ۵ ساله لایروبی در شمال کشور به میزان ۶ میلیون مترمکعب با اعتباری معادل ۱۲۰۰ میلیارد تومان از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که در دستورکار سازمان بنادر و دریانوردی قرار دارد.
امور دریانوردان
وی افزود: برگزاری جلسات کمیته‌های تخصصی بررسی اسناد آیمو و فراهم کردن حضور مجازی همکاران سازمان در ۱۰ اجلاس بین‌المللی دریایی با مشارکت ۵۵ نفر از همکاران سازمان بنادر به همراه ارائه ۳۱ بیانیه در اجلاس‌های مذکور، بررسی ۴۹۹ سند کمیته‌های سازمان بین‌المللی دریانوردی با ۱۰۰۰ نفر ساعت و برگزاری ۲ دوره آموزشی کنوانسیون بین‌المللی کار دریایی از اقدامات مهم انجام شده در حوزه دریانوردان است.
معاون امور دریایی سازمان بنادر با اشاره به عقد تفاهمنامه شناسایی گواهینامه‌های شایستگی دریانوردی بین ایران و سوریه و افزایش ۵۶ درصدی ورودی به دوره‌های آموزشی افسری طی شش ماهه نخست سال جاری از دیگر اقدامات انجام شده است، عنوان کرد: رونمایی از اپلیکیشن موبایل و نرم افزار اینترنتی دریانوردان (ناد)، راه‌اندازی رشته‌های دریانوردی در دانشگاه گیلان، دانشکده فنی و حرفه‌ای محمودآباد و هنرستان علوم دریایی محمودآباد، تشکیل تیم‌های ممیزی از ستاد و تمامی بنادر براساس الگوی ممیزی آیمو از دیگر اقدامات قابل اشاره است.
ایمنی و حفاظت دریایی
علی‌نازی به فعالیت‌های انجام شده در حوزه ایمنی و حفاظت دریایی اشاره کرد و گفت: تولید، صحه‌گذاری و انتشار چارت‌های الکترونیکی دریانوردی به تعداد ۱۰۶ چارت دریانوردی الکترونیکی (ENC) در سطوح مختلف ساحلی (Coastal)، دسترسی (Approach)، بندرگاهی (Harbor) و پهلوگیری (Berthing) و اعمال تغییرات در طراحی و چیدمان علائم کمک ناوبری آبراه‌های بنادر کشور جهت افزایش ایمنی تردد شناورها از جمله فعالیت‌های صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در بخش صدور اعلامیه‌های دریایی جهت به‌روزرسانی چارت‌های دریانوردی الکترونیکی و نیز صدور پیام‌های ایمنی دریانوردی جهت حفظ ایمنی آبراه‌های بنادر کشور، طی ۶ ماهه گذشته ۷ فقره اعلامیه دریایی و ۱۸ فقره پیام ایمنی دریانوردی صادر شده است.
ارتقاء سطح ایمنی دریانوردی
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی به ارتقاء سطح ایمنی دریانوردی از طریق انجام هیدروگرافی بنادر و آبراه‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ کیلومتر هیدروگرافی در بنادر کشور صورت گرفته و برآورد احجام لایروبی براساس نقشه های هیدروگرافی انجام شده است.
مقابله با آلودگی‌های دریایی و مدیریت آب توازن کشتی‌ها
علی‌نازی با اشاره به انجام ۳ مورد عملیات مقابله و پاکسازی با آلودگی نفتی در سواحل کشور، شامل آلودگی ناشی از مخازن سوخت نیروگاه نکاء در استان‌های مازندران و گلستان، آلودگی ناشی از نشت مواد نفتی از کشتی در استان هرمزگان، آلودگی ناشی از خطوط لوله زیرآبی انتقال نفت خارک به گناوه در استان بوشهر، اظهار داشت: در بخش مدیریت آب توازن کشتی‌ها همکاری در دریافت تائیدیه نهایی سیستم پردازش آب توازن ایرانی و همکاری در دریافت تائیدیه نوعی سیستم پردازش آب توازن ایرانی از موسسات رده بندی از جمله اقدامات مدنظر است.
عملیات‌های جستجو و نجات دریایی
وی در مورد مدیریت بر عملیات‌های جستجو و نجات دریایی، ‌ خاطرنشان کرد: انجام ۱۰۲ عملیات جستجو و نجات دریایی در آب‌های تحت حاکمیت ج. ا. ایران، نجات ۵۳۷ نفر، ارائه ۱۴۶ مورد خدمات پزشکی، تدوین روش اجرایی جستجو و نجات بر اساس استانداردهای ملی و بین‌المللی، تهیه و تدوین پیشنهاد ایجاد یک سیستم هوشمند جهت رسیدگی به سوانح دریایی اضطراری روی شناور و مدیریت آن توسط مراکز جستجو و نجات دریایی از فعالیت‌های انجام شده در این بخش است.
به‌روزرسانی سند راهبردی لایروبی کشور
وی در ادامه به فعالیت‌های در دست اقدام سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه دریایی اشاره کرد و گفت: به‌روزرسانی سند راهبردی لایروبی کشور در دستورکار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت جهت تأمین تجهیزات و آموزش نیروی انسانی و انجام لایروبی‌های مورد نیاز بنادر، لازم است این موضوع در قالب یک سند راهبردی مدنظر قرار گیرد.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی افزود: توسعه منطقه پایش جغرافیایی شناورها به منظور مدیریت بهینه جستجو و نجات دریایی در دست اقدام است و باید بدانیم که یکی از مولفه‌های موثر در مدیریت جستجو و نجات در دسترس بودن موقعیت شناورهای مضطر و دیگر شناورهای منطقه و امکان ردیابی آن‌ها است و با توجه به این که در حال حاضر، بخشی از منطقه ساحلی کشور با استفاده از AIS ساحلی قابل‌پایش است و دسترسی به اطلاعات آنلاین موقعیت شناورهای متردد در آبراه EEZ کشور امکان‌پذیر نیست، پروژه AIS ماهواره‌ای به منظور توسعه منطقه جغرافیایی ردیابی شناورها در دستور کار سال ۱۴۰۲ سازمان بنادر قرار گرفته است.
امور دریایی و تامین سوخت کشتی‌ها
علی‌نازی با اشاره به اینکه تامین سوخت کشتی‌ها دیگر مورد مهمی است که در دستورکار سازمان بنادر و دریانوردی قرار دارد، عنوان کرد: همکاری در تدوین آیین‌نامه «اجرایی سوخت رسان دریایی» با مشارکت نمایندگان هیات دولت، وزارت نفت و دستگاه‌های ذیربط از جمله اقدام انجام شده در این راستا است.
امور دریایی
وی با اشاره به افزایش ۱۷ فروند کشتی در دریای خزر، اعلام کرد: ساخت ۵۰ فروند شناور مسافری، انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، ابلاغ قرارداد یدک کشی در ۳ حوزه شمال، جنوب و شمال غرب، ساخت، تجهیز و تحویل ۲ شناور تخصصی پایش ۱ و ۲ در راستای تکالیف حاکمیتی در استان بوشهر و کاهش و حذف تردد شناورهای غیر استاندارد به آب‌های تحت حاکمیت از طریق اجرای رژیم نوین کنترل و بازرسی کشتی‌ها از جمله اقدامات انجام شده در بخش امور دریایی است.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی افزود: میزبانی بیست‌وپنجمین اجلاس یادداشت تفاهم منطقه‌ای اقیانوس هند به صورت مجازی، حضور مقتدر و قوی تیم اعزامی از کشور به اجلاس ۲۶ ام یادداشت تفاهم منطقه‌ای اقیانوس هند و دفاع از مواضع کشور در برابر زیاده خواهی کشورهای حامی تحریم‌های ناجوانمردانه کشورهای متخاصم علیه ملت و دولت ایران از دیگر فعالیت‌های صورت گرفته است.
تسهیل و بهبود شرایط ورود و خروج ایمن و به موقع شناورها
علی‌نازی با اشاره به حضور علمِی و فنی در نهمین، دهمین و یازدهمین کارگاه تخصصی یادداشت تفاهم منطقه‌ای اقیانوس هند از طریق حضور افسران کنترل و بازرسی و مدرسان ایرانی در این کارگاه‌ها و حفاظت از محیط زیست دریایی با اجرای کنوانسون مارپل از طریق کنترل و بازرسی روی شناورهای ورودی به بنادر و آبراه‌های تحت حاکمیت و سکوهای نفتی و گازی ثابت و متحرک فراساحلی، گفت: تسهیل و بهبود شرایط ورود و خروج ایمن و به موقع شناورها در بنادر دیگر اقدام مهمی است که از سوی سازمان بنادر و دریانوردی مدنظر قرار گرفته است./سازمان بنادر و دریانوردی

به اپلیکیشن اندرویدی امجد پویش، نخستین اپلیکیشن اختصاصی حمل و نقل ، لجستیک و بازرگانی کشور بپیوندید.https://amjadpoyesh.com/dl-app

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *